DVD     +R,     -R,     +RW,     -RW  -ről érdemes tudni:
Gyors formázás:
Amikor a DVD+RW lemezt számítógépen használjuk, először meg kell formázni. A "háttér formázás" egy új szolgáltatás, melyet azért alakítottak ki, hogy jelentősen lecsökkentse az előkészítési időt: 1perc/lemezre. Tehát ha a DVD +RW lemez a DVD meghajtóban van, a meghajtó egy minimáslis területre formázza a lemezt. Később amíg a meghajtó nincs használatban, a lemezt a háttérben formázza.
Adatvédelem:
DVD +RW lemezek egyenlőre nem rendelkeznek másolás-védelemmel. De minden DVD eleget tesz az "egyszeri másolás "vagy "másolhatatlan" védelem követelményeinek, mint például: DVD videofilmek vagy DVD software -k közvezlen átmásolása DVD +RW lemezre jelenleg nem lehetséges.
 
DVD +RW
A lemezek úgy lettek megalkotva és továbbfejlesztve, hogy kompatibilisek a jelenlegi DVD lejátszókkal és DVD-ROM meghajtókkal. DVD+RW DVD minőségű felvételt, szórakoztató és könnyű video szerkesztést kinál, amellett, hogy optimális tulajdonságokkal rendelkezik PC adat felhasználáshoz.
 
DVD +R
Egyszer írható változata a DVD +RW fomának.
 
DVD -RW
újraírható felvételi forma, amelynek alapja a Pioneer által kifejlesztett DVD -RW lemez; kapacitása 4,7GB; a lemez 1 000 000x újraírható. A DVD -RW lemezek 2 file formát tartalmaznak: az egyik a "Video Recording format" / Video felvevő formátum, amely a szerkesztő funkciónak széles választékot biztosít és a másik a "DVD Video format" / DVD video formátum, amely a piacon lévő legtöbb DVD lejátszóval összeegyeztethető felvételt biztosít.
 
DVD -R
Egyszer írható változata a DVD -RW formának.
 
DVD -RAM
Újraírható DVD forma eredetileg számítógépes használatra lett tervezve. Ezért a ma használt legtöbb DVD lejátszóval nem kompatibilis. DVD -RAM lemezek több mint 100 000 -szer újraírhatóak.